Maikel van der Vleuten in topvorm in London Olympia

LONDON - Maikel van der Vleuten heeft mooie resultaten behaald in London Olympia. Zo won hij zaterdagmiddag op spectaculaire wijze zijn eerste wereldbekerwedstrijd. Hiermee herhaalde hij het succes van zijn vader Eric van der Vleuten die in 2009 de Wereldbeker in London won met Tomboy. Maikel verscheen zaterdag met VDL Groep Sapphire aan de start. Van de 36 combinaties mochten er twaalf zich melden voor de barrage. Laatste starters Maikel van der Vleuten en VDL Groep Sapphire wisten een snelle barragerit neer te zetten en daarmee de winst te pakken.

"Super. Dit is mijn eerste wereldbekerwedstrijd die ik win. Het liep in de eerste barrage echt heel goed. Ik kon in alle wendingen mooi mijn ritme houden en hoefde nergens een ophouding te maken. VDL Groep Sapphire is geweldig in vorm", reageert Maikel vanuit London. "Ik hoefde er niet eens plat op, maar kon vlot rijden om te winnen."

"De ring in Olympia is aan de kleine kant en in het eerste parcours stonden meerdere hoge steilsprongen. Je heb hier wel een paard nodig dat goed op de bovenste balk van de hindernis blijft letten. Ik sta nu derde en ben zeker van de finale in Lyon. De laatste weken gaat het echt geweldig. VDL Groep Sapphire B is super in vorm en van nature snel.

 

1. Maikel van der Vleuten (Someren), VDL Groep Sapphire B (Mr. Blue x Grand Veneur), 0-0-37.07

2. Francois Mathy jr. (BEL), Polinks des Isles (v.Diamant de Semilly), 0-0,37.12

3. Daniel Nielson (GBR), Varo M (Pierrot x Weinfurst), 0-0,37.19

 


« Vorige pagina

3w Media